חדשות ה+פלוס+

+ הודו נכנסת למפת אופנת הפלאס סייז העולמית
למרות שכמחצית מאוכלוסיית הודו היא מעל מידה 12 אמריקאית (44 במספרים שלנו) תחום המידות הגדולות הוזנח גם שם עד לאחרונה. כעת מתברר שחלה התעוררות בתחום הזה, שנובעת גם מהצורך וגם מבלוגריות ושאר מובילי ומובילות דעת קהל שמקדמים את תחום הבודי פוזיטיב. מעצבים הודיים נחשבים כגון Falguni, Shane Peacock, Payal Singhal וMonisha Jaising מציעים כעת גם קולקציות למידות גדולות, והמעצב Wendell Rodricks אף הוזמן להציג בשבוע האופנה  הקרוב של לקמי.

+ שוק אופנת הפלאס סייז הוא המתפתח ביותר כלכלית בשוק האופנה
כך לפי דו”ח של חברת ניתוח השוק NDP Group. ב-2016 תחום אופנת הפלאס סייז צמח ב-6%, יותר מכפול מאשר תחום האופנה בכללותו. בתקופה הזו שבה מעצבים ויצרני אופנה רבים נקלעים לקשיים, נראה שכניסה לתחום המידות הגדולות יכול להוות חבל הצלה עבור לא מעט יצרנים. נתון מעניין נוסף הוא השליטה של טינאייג’ריות וצעירות בשוק, והעובדה שהן כבר לא מוכנות להסתפק בשאריות אופנה של המידות הקטנות אלא דורשות בגדים אופנתיים, טרנדיים ומעוצבים גם למידתן.

+ איך שוק הפרסום לפלאס סייז השתנה לאורך השנים
מאמר מעניין מראה, בלוויית תמונות, את השינוי המחשבתי והסגנוני בפרסום של חברת המידות הגדולות ליין ברייאנט. החברה, שהוקמה ב-1904 (!) התמקדה במשך עשורים רבים בפרסום שמבטיח להרזות ולגרום לנשים מלאות להראות קטנות יותר. לעומת זאת בשנים האחרונות, ובשנה האחרונה במיוחד, השיח השתנה לחלוטין. עכשיו מדברים על לאהוב, לקבל ולכבד את הגוף בכל מידה שהוא. כבר לא מנסים למכור בגדים מרזים אלא בגדים יפים, אופנתיים וסקסיים. כמו כן, מאז שקיבלה ביקורת על העניין, החברה מנסה להציג מגוון של מבני גוף ולא רק את שעון החול הטיפוסי האופייני כל כך גם במידות הגדולות.
שימו לב להבדל בין הפרסומת הזו מ1936 שהכותרת שלה היא Slenderizingly yours (משהו כמו “שלך ברזון”):

לעומת הפרסומת הזו מעמוד האינסטגרם שלהם:

Stretch. Breathe. Slay. All day. (#InternationalYogaDay, that is.) @curveswithmoves @mynameisjessamyn

A post shared by Lane Bryant (@lanebryant) on


הפרסומות הישנות לקוחות מהבלוג The Vintage Lady.

+ אתר חדש מציע בגדי מעצבי-על במידות גדולות
אתר חדש בשם 11 Honoré שם לו למטרה לאגד מעצבי על שמוכרים גם מידות גדולות לאתר אחד. ניתן למצוא שם שמות כמו מוניק לולייה, מייקל קורס, זאק פוזן, פרבל גורונג, מרקזה, כריסטיאן סיריאנו ועוד.
חייבים לומר שהסיבה להקמת האתר הזה מדכאת למדי (מעצבים חוששים שהכנסת בגדים במידות גדולות לחנויות תבריח את הקונות במידות הקטנות), וכמו כן שרוב המוצרים לא מגיעים עד מידות מאוד גדולות (נעצרים בסביבות מידה 50-52), אבל מצד שני… מניחה שזה עדיף על כלום ויש לקוות שזו התחלה של משהו שיגדל ויתפתח.

+ בוהו ממשיכים להתעלם משוק הפלאס סייז
רק במדור הקודם סיפרנו על הסערה התקשורתית שעלתה כאשר התברר שבוהו משתמשים בדוגמנית “רגילה” על מנת להציג את קו המידות הגדולות שלהם וגובים יותר על אותו פריט במידה גדולה, והשבוע הם במרכזה של סערה חדשה. לאחרונה הם השיקו קמפיין שנקרא AllGirls#, שנועד לחגוג את הכוח הנשי ואת הגיוון והרבגוניות של הנשיות. ונחשו מה אין שם, בגיוון וברבגוניות האלה? נכון. נשים במידות ביניים וגדולות.
בעיני הסיפור הזה מראה בדיוק את ההבדל שבין מותגים שמנסים לרכב על גל של מה שנראה להם כמו טרנד עכשווי בלבד לבין כאלו שבאמת מנסים לקדם אג’נדה.

תגובות באמצעות פייסבוק

תגובות

נכתב ע”י
יותר מ- May Graff

New Designer: FolkenFolk

אין דבר שיותר משמח אותי מלגלות מעצבת חדשה שפונה לטווח מידות נרחב....
קרא/י עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.