בשנים האחרונות ישנה עלייה מרשימה במותגים ומעצבות שפונים למידות ביניים וגדולות.
במקביל לשינוי הזה עלה גם הצורך בדוגמניות פלאס סייז רבות ומגוונות יותר. לשמחתי אני רואה בפיד שלי בשנה האחרונה יותר ויותר נשים יפהפיות במידות גדולות מדגמנות לחברות השונות, ולאחרונה אפילו חלה זליגה קלה לתחום האופנה ה”רגילה” כשחברות כמו תמנון למשל הכניסו גודמנית פלאס סייז לקמפיינים שלהם.
מדור זה נועד לעשות כלן היכרות עם הדוגמניות המרכזיות הפועלות כרגע בשוק, אישיותן, פועלן ואיך הן רואות את עתיד התעשייה ואת העתיד שלהן באופן אישי.
בחרתי להתחיל עם אחת דוגמניות היותר ותיקות בתעשיה ויפהפיה אמיתית – ניצן קרביץ.
צילום: אמיר יהל לקוברה
ניצן היא מידה 42-44 ודיגמנה בין השאר לעדיקה, קוברה, טולה, מידות, ווייט אנד לייס(יוצא בקרוב).
איך הגעת לתחום הדוגמנות?
ערב אחד קפצה מולי מודעה של חיפוש דוגמניות “רגילות”. החלטתי להציע את עצמי במידה ויפתחו אופצית “פלאס סייז”. זה היה ב-2013, כשהמודעות ל”פלאס סייז” בארץ רק התחילה וזה מצא חן בעיניהם.
מה יחסך לנושא הדיאטה וירידה במשקל? האם קיבלת הערות על הנושא בהקשר מקצועי?
המילה דיאטה מעוררת בי אי נוחות. היא מתורגמת באופן כושל- ומכשיל. אני מתאמנת ארבע פעמים בשבוע, ידעתי עליות וירידות במשקל. אני מאמינה באורח חיים בריא ושפוי.
אני חושבת שאישה צריכה לקבל את עצמה כמו שהיא –ואם היא בתהליך מותר לה לומר- אני בתהליך לשיפור העצמי, אבל כמו שאני עכשיו זה ממש סבבה.
בתוך המקצוע אני נחשבת ל in between , ככה שלרוב קוראים לי “הרזה”. כבר העירו לי פעם לפני קמפיין שאני צריכה להשמין קצת, ומותג אחר ביקשו שאשמור במדויק על המידות שלי.
צילום: גיא הכט
האם את מרגישה סוג של שליחות מעצם היותך דוגמנית פלאס סייז? האם את מרגישה שהפכת להיות role model?
להיות דוגמנית פלאס סייז זה ללא ספק מקצוע עם אחריות. שליחות? יש לי מסר והמסר שלי הוא ממש פשוט- תאהבו את עצמכם. בלי קשר למידה, בלי קשר למוצא, בלי קשר לגובה. אהבה עצמית בעיניי היא המפתח לאושר.
אני מאמינה בלקום בבוקר, להסתכל במראה ולהגיד- אני אוהבת אותי.
באיזשהו מקום כל דוגמנית פלאס היא קצת מודל לחיקוי, כי היא מעמידה את עצמה בחזית המאמץ לשנות תפיסות, הגדרות ואידאלים.
האם את חושבת שהעיסוק התקשורתי בנושא ה-body positivity גרם לשינוי חיובי בתחום בארץ?
הלוואי והייתי מרגישה את זה יותר. אני מאמינה שBODY POSITIVE כתנועה תרם מאוד בזה שנתן מבט חיובי לתעשייה שהסתכלו עליה עקום רוב הזמן. אני חושבת שאנחנו בשיא של ההתחלה, התנענו אבל עוד לא התחלנו ממש לזוז. כשנראה בארץ דוגמניות פלאס עולות על מסלול, על שערי מגזינים, מובילות קמפיינים כדוגמניות, נוכל לנשום לרווחה ולדעת שהשינוי הגיע.
צילום: גיא גלעד למידות
איך את רואה את התחום מתפתח בארץ בעתיד?
בשנה האחרונה היתה תזוזה מאוד גדולה לכיוון הפלאס. בכלל לכיוון של גיוון. הרבה פעמים יש תחושה שפלאס סייז זה אוונגרדי, אבל זה כבר כל כך נפוץ בארה”ב ובאירופה, שזה רק הגיוני שזה יגיע גם לכאן. יש בארץ כמה מובילות במאבק הזה (בלוגריות, סטייליסטיות ומעצבות) שעושות עבודה מדהימה, ואני חושבת שבתוך כמה חודשים נתחיל לראות את השינוי קורה לנו מול העינים.
מה היית מאחלת לעצמך ברמה המקצועית?
אני יכולה לכתוב איזה קמפיינים הייתי רוצה ובאיזה שערים הייתי רוצה למצוא את עצמי אבל אני יודעת שללא קהל צרכניות שדורש שינוי, לא יהיה שינוי. ולכן, אני מאחלת לעצמי להשפיע על כמה שיותר נשים, לעזור להן לאהוב את עצמן, לעזור להן להבין שהן נפלאות.
אני מאחלת לעצמי להמשיך להגשים את החלומות שלי.
צילום (+צילום תמונה ראשית): פזית עוז